WHMCS Cloudmin CURL Error: 7 – couldn’t connect to host

Подготвяме нова услуга за хостинга и по време на тестовете при опит за свръзка между WHMCS и Cloudmin имахме следната грешка

CURL Error: 7 – couldn’t connect to host

 

Забавно веднага проверявам връзката между машините където е WHMCS-a и Cloudmin-а всичко работи. Проверявам 10000-ния порт и той отворен и достъп до него има 🙄 . Забавно!

Правя един бърз  на cloudmin сървъра


tcpdump -i br0 host WHMCS_IP

и за мое (не много голямо) изумление гледам че се опитва да се свърже на 80-ти или 443 (ако е активиран SSL) портове без да ме пита за такъв. По подразбиране webmin-a и cloudmin-a който е приложение към първия работят на SSL 10000 порт. Понеже тая глупава система е IonCube криптирана няма как да си едитна кода че да им оправя индииските глупости та се налага по радикален подход. Преди да напусне системата подменям порта на дестинацията с iptables


iptables -t nat -A OUTPUT -d cloudmin_ip -p tcp -m tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination cloudmin_ip:10000

където заменяте cloudmin_ip с IP-то на вашата cloudmin инсталация. След тая дребна манипулация връзката между WHMCS и Cloudmin се осъществи, но модула продължава да има и други проблеми освен този 😆 :mrgreen:

В общи линии за година ползване на WHMCS съм крайно разочарован от него – доста е дървен, поддръжката на support екипа е бавна, документацията на кода и разни други неща се разминава с реалността, доста голямо количество бъгове и е доста дървен. Ако знаех че е толкова зле бих предпочел да го ползвам с нулиран лиценз вместо да се дадат 300$ за нещо което работи някак!

http://www.youtube.com/watch?v=GF2-TKfQOsk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Anti SPAM *