HTC Kaiser (TyTN 2) Android How To

Понеже имах доста полемики докато стигна до оптималния вариант – за Android върху моя HTC реших да драсна едно що годе подробно обяснение за нещата. В случая ще вляза в конкретизация за инсталация върху NAND-а на телефона, haret boot варианта няма да го разисквам, въпреки че при него нещата трябва да са идентични.

1. Подготовка – преди да започнем трябва да подготвим ядрото с което ще флашнем NAND чипа и ще направи възможно директното boot-ване на Androida. Ако сте с Linux или Mac OS ви препоръчвам Atools-а варианта ако сте с Windows NBH Editor-a е вашата панацея.  След това смъквате последното ядротo от GIT-a аз лично ви препоръчвам последния вариант на версия 2.6.25. Работи по стабилно от 2.6.32 и пести повече ток, недостатък е по ниския трансфер на wifi адаптера, което мен ме устройва. След това отваряте nbh файла и прилагате настройките за вашия телефона и версията на дроида . След това запазвате новия преработен за вашия телефон kernel. И го поставяте на SD карата си. Задължително трябва да е формат kaisimg.nbh за да можем ако сме си SPL-нали телефона да префлашенм от SD карата ни. За тея неща има доста изписано навсякъде така че няма да ги дискутирам. След флашване с въпросното ядро вече можете да кажеше чао на Windows Mobile 😉

2. Android – След като сме приключили с горната част телефона ще започне да зарежда в конзолен режим и ще ни прикани да задържим d-pad-а или средния бутон на предния панел. С него влизаме в boot менюто от което можем да си инсталираме ъпдейтваме ресетваме и прочие Androida ни. За да можем да инсталираме трябва да имаме папка andboot в SD карата ни в нея трябва да има файл с името androidinstall.tar.gz или androidinstall.tgz. След като пробвах почти всички Froyo версии мисля че най бърза и стабилна е Fat Free Froyo. Лично него ползвам и не съм имал почти никакви бъгове, ще се надявам и за напред разработчика му да се старае толкова много. Разумно е преди да почнете да инсталирате да си направите един поне 512 или малко повече ext2 дял на вашата SD карта където ще седи data.img или часта на дроида вив която ще са инсталирани програмите. Самата инсталация е тривиална избирате системата ви да бъде върху NAND-а а дата-та ви върху ext2 дяла. Изчаквате 2-3 мин докато всичко се нагласи и ще се върнете в първоначалното меню. Избирате Quit и ще започне да ви се стартира прясно инсталирания Android. От тук нататък дерзайте и се забавлявайте.

3. Малко думички за другите неща – Преди всичко препоръчвам Radio ROM-а да е версия 1.65.хх версия. Версиите 1.7хххх не работят толкова добре. Има известни неприятности около тях с обхвата четенето на контактите от SIM картата ви и прочие. Ако все пак искате да тествате 2.6.32 ядрото има вероятност вашият Android да не се стартира заради различните параметри които подава новото ядро към init системата. В такъв случай упдейтвате системата като сложите архивчето то тука в adboot папката и после от boot менюте се избира да се ъпдейтне системата.  Хубавото при него че прави системата една идея по бърза wifi адаптера смучи с по голяма скорост но не е толкова стабилен като 2.6.25 което не е малък минус 😉 отделно че с него Fat Free Froyo-то не може да запаметява контактите от SIM-a.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Anti SPAM *