Dezender

Интересно заглавие а 😉 Преди няколко години когато за първи път започнах да пиша на php ми хареса освен всичко друго факт, че е open source 🙂 Винаги съм гледал на php скритовете като на такива въпреки, че има методика за направа му на не такъв. Най- популярния и вероятно единствен, никога не съм се интересувал, е чрез иползването на zend guard. За какво иде реч, с това чудо си криптираш плоския фаил и вече става нечетим за текстови редактор освен за уеб сървъра с инсталирана съответна приставака за обработката му. Поради естеството на деиноста неизгарям от желание да разбера какъв криптиращ алгоритъм ползва за това противо естствено нещо. Та мисълта ми беше следната с тоя похват кода е защитен от лоши погледи и помисли 😉 😈 🙄 Днес за първи път се сблъсках с такова нещо, намерих си една система за управление на нещо и авторите се бяха постарали да я защитят. За да се ползва само по начина по които са я дали и на OS-та предоставена от тях, нищо не чак толкова лошо, просто малко дразнещо и най- малко ако искаш да я прехвърлиш да речем на друга машината требе да се съобразяваш с конфига дето са го сложили аторите за връзка с база данни и разни пътища по диска, а не свободно просто да промениш 2-3 реда код. В тая прекрасна идилия някак си за момент ми беше дошла идея да си я пренапиша сам но в последствие се отказах от идеята и си викам я да видим това чудо дето са го направили Zend (разработчика на php) дали наистина няма чупене както съм чувал. След известно ровене в нета и жоста демотивиращи мнения как това бил безумно нечуплив алгоритъм и как освен, че било нелегално било и невъзможно, намерих свещенния граал – dezender 😉 Общо взето всичко е супер елементарно а момчеатат от Nulled.WS са превърнали тая операция в детска игра.

Hey guys one of my first releases,
this is an dezender tool i found somewhere on some forums..
Worked a charm only problem was it was per file convert..
For your ease i wrote a bat file that saves you a lot of work 🙂

Use as following:
#1
Put dezender in
C:\dezender
Make sure this README will be in C:\dezender!!! ( Else the dezender root is someplace else and the bat wont work + php config )

#2
Put the program that needs dezending in _decode ( the whole program is fine ;), it will only parse php files but it will copy all other files to the decoded folder =) ).
#3
run decode.bat

Sit back, grab another beer, should be done shortly depending on the size of the program

#4
take a look in C:\dezender\_decoded\dezender\

Enjoy ;),

“ Midget „

Това е от readme фаила в архива. Като цяло хванах целия проект пляснах го в папаката за декодиране и след това всичко беше наред – кода се четеше, небеше счупен и или разпокъсан както чух такива мнения 😉

Dezender-а е свален от торент които мисля освен фаила на сървъра ми да подържам 24/7 – FREEDOM 😆

ps няма да споменавам проекта които е бил изпозлвам за целта защото не етично, ще речете как може да има етика в човек които се гаври с труда на други. Аз немисля че съм направил нищо лошо всичко беше просто защото исках да науча нещо ново да подобря познанията си, нима е лошо, че гледате новини? Представете си ги да ги гледате без звук или без картина 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Anti SPAM *