Традиционно в тоя ден си пиша пожелание към всеки които успее да прочете. Като цяло пожеланието ми е е простичко и се базира на наскоро откритата истинска формула за щастието – когато човек има любов и работа е щастлив. Общо взето звучи елементарно и да такова е, но както повече истински неща в живота те са простички. Та така желая ви да сте щастливи и да имате любов да сте добре осигурени и да не чувствате липси. Всичко останало ще се нареди някак. Пожелавам ви новата 2011 да е по успешна от предходната.

Сега пак традиционно една лека ретроспекция. За мен изминаващата си стара година беше благодатна , понякога с променливи успехи, но беше добра. Не успях да постигна всичките си мечти или желания но нека да има и за следващата. Този път мисля да пропусна конкретните подробности, понеже не всичко е много ясно и в повечето случаи има по 2 лица и нещата трудно се разграничават.

Ето едно парче за силно настроение – нека да ви наелектризира. 😈

Наскоро ми се наложи да разбера защо аджеба тия глупости на VIVACOM (БТК) – ADSL Model CT-5367 не стават за нищо. Освен кухия си хардуер някой голям умник е решил, 4MB рам е голя лукс и е сложил 2 което е безумно малко- защото всяка конекция която извършвате е използване на механизма за маршрутизиране съответно системен ресурс. За да съм по конкретен в примера си отваряте си торент клиента и правите няколко стотина кънекшъна. Което е абсолютно достатъчно да сгънете рутерчето. Като цяло няма да обяснявам как да му подобрим работат защото е невъзможно! Единствено мога да дам парола и потребителско име 🙂

user:  root
pass: warmWLspot

С тях може да се telnet-вате към рутера ви да влизате в него и прочие. Полезни са ако физически сте далече от рутера и ви мързи да ставата да го рестартирате.

Преди няколко дни имах ужасен проблем с инсталиран ModSecurity и phpMyAdmin. Общо взето проблема се коренеше в това че, защитния модул възприемаше рекуестовете на phpMyadmin-a като sql injection атаки. Решението отново е тривиално просто за файловете на phpmyadmin-a изключвам мачването на правилата. Правилата ги записах в modsecurity.d/modsecurity_localrules.conf които се намира в папката на apache сървъра ви. Ето ги и самите правила.

<LocationMatch „/phpmyadmin/tbl_change.php“>
SecRuleEngine Off
</LocationMatch>

<LocationMatch „/phpmyadmin/sql.php“>
SecRuleEngine Off
</LocationMatch>

<LocationMatch „/phpmyadmin/managecontent.php“>
SecRuleEngine Off
</LocationMatch>

<LocationMatch „/phpmyadmin/import.php“>
SecRuleEngine Off
</LocationMatch>

<LocationMatch „/phpmyadmin/tbl_select.php“>
SecRuleEngine Off
</LocationMatch>

<LocationMatch „/phpmyadmin/tbl_replace.php“>
SecRuleEngine Off
</LocationMatch>

Днес докато се ровех попаднах на следния пост в блога на един очвек. Общо взето той е казал много повече от колкото аз мога да кажа или обмисля. Вкрайна сметка си остава в постоянното преследване на мечтата… новата поредната. Вероятно аз съм романтик или съм слаб и не мога така лесно да се отказвам.

Живота е адски де мотивираща кучка!