Tux, as originally drawn by Larry Ewing

ウィキペディアを介して画像

Днес мисля малко да по размишлявам върху това извращение на природата CentOSの. Вдъхновен от наскоро излязлата CentOS 6-та версия имам какво и аз да кажа. Само по себе си тая глупост е разработка RedHat и е сървърен форк на тяхната Red Had Enterprise Linux. Използва rpm пакетния им менаджер (които е ужасно велик, да ама не).

Нека да започна с това което ме накара да започна да пиша и да размишлявам що за изрод е това CentOS и има ли почва в моите сървъри. Преди около седмица излезе верися 6 и реших да ъпдейтна настоящата ми 5.6 инсталация на VPS хостинга ни. Бях доста неприятно изненадан като видях, че не ми отчете пакети ъпдейт. Реших, че нещо аз бъркам и проверих в Интернет. Бях шокиран като видях препоръката на производителя е да се прави чиста инсталация и дистрибутививен ъпгрейд от 5.6 не е препоръчителен и се прави с кила черни магии и затова не е възможно по стандартен начин. Хммм доста интересен момент. 😆 И това се води enterprise дистрибуция, много интересно. Не виждам как може дори да се класира в тази категория освен, че производителя и сложил това гръмко наименование. Да приемем следните 2 сценарияединия е правим нов инстал другия е не правим.

1. СценарииСвалям сървъра разкачам го спира всички услуги които поддържа. Инсталирам го за 1 час или повече бизнеса за които работя търпи големи загуби като парички. Аз си губя работата като системен админснитратор вероятно или ще отнеса солени глоби. Да не коментираме всички мъки покрай настройките и правилния архив на данни и настройки. Кила нерви резулатта е имаме чиста система. Очевидно варианта не е приемлив.

2. СценарииНе правим дистрибутивен ъпгрейд системата си седи така докато се пускат кръпки по сигурноста. Докато в един момент не и се прекрати подръжката след известно време бива хакната заради пробойна в някоя от услугите които предлага, заради невъзможноста да си да осигурява диструбутивно надграждане. Крадат се данни или просто само се компроментира сървъраотновно солени глоби или си губиш работата.

Доста интересно и двата сценария завършват доста неприятно за системния им администратор заради капитална греша в дизайна на дистрибуцията подбора и мързела на компанията която я разработва за да не осигури съвместимост между пакетите. Докато от друга страна има не чак толкова enterprise дистрибуции които се надграждат тихо и кротко, без да носят гръмки имена. Имам Debianの сървър които е от версия 3 надграден до актуаланта версия 6 в момента сиреч преживял е 3 големи надграждания като не е имало отказ до достъпа на услугите. По принцип единия от основните принцип на админа е – “Ако работи не се пипано затова хората откриват дупки пускат кръпки затова излизат нови пакети да подобряват стабилността или да ускоряват производителността. В заключение освен мое лично мнение но и мнение на много мои приятели къде по добри админи от мен е CenOS не струва.

Zemantaの強化されたことにより、

トラックバック 5 5 月 10 日に発売されました。. 初めての公式バージョンで表示されます。 ノーム おそらく社会の圧力は 🙂 を話されており、この事実のため私の幅の広い 1000 H にそれをインストールすることを決定. 私好きな Gnome グラフィカル環境 😉 まだ . 4 バージョンがもう一度、これと再度基づいて、 Ubuntuの 10.04LTS. 私の意見でターゲット グループが lamavi hahori 😀 の欠点ではないと言った . 正規のやつ、主要なネットワークのマネージャーの wicd として, それは通常、かなり私の意見でいいです、最寄り ( 私は、😉 を必要とします。 ), しかし eee it 私暗号化されていないワイヤレス ネットワークにフックしてできないバグ. 間違いなく非常に不愉快, Gnome のあなたの通常のネットワーク マネージャーでは、この問題は欠席. 状況が明確な今、私は解決策がある問題を抱えています。.

基本的には instalciâta となる基本的な水中の石を取り外しの主張しません. それ以外の場合、以前 2 apt - またはあなたが最も快適でシナプスを通常の方法での操作. だから私は水中の岩に言及したし、彼は内容の/etc/ネットワーク/インターフェイスについて以下の通り ネットワーク マネージャー-ネットワーク アダプターを初期化できません。. 不要なコメントする必要があります。, 設定を含む IP アドレス. 何かを私の仕事の内容を掃除した後

自動 loe th0 wlan0
許可するホットプラグ wlan0
許可するホットプラグ eth0

これは、ネットワーク マネージャーを動作していないの問題を解決します。.

Zemantaの強化されたことにより、